Drake (artist)

Drake
Drake at the Velvet Underground - 2017 (35986086223) (cropped).jpg
Drake 2017.
FödelsenamnAubrey Drake Graham
Född24 oktober 1986 (33 år)
Toronto, Ontario, Kanada
BakgrundKanada Toronto
GenrerHiphop, R&B
Rollrappare
År som aktiv2006(musikkarriär)
2001(skådespelare)
SkivbolagUniversal Motown, drakeofficial.com

Aubrey Drake Graham, mer känd under artistnamnet Drake, född 24 oktober 1986 i Toronto, Kanada, är en kanadensisk rappare och skådespelare.

Drake har en judisk mamma och en kristen pappa, men fick själv en judisk uppfostran, med bl.a. bar mitzva[1].

Karriär

Han blev ursprungligen känd för att spela karaktären Jimmy Brooks i TV-serien Degrassi: The Next Generation. I juni 2009 skrev Drake skivkontrakt med Young Money Entertainment och ett år senare släppte han sitt första studioalbum Thank Me Later, som debuterade som nummer ett på Billboard 200. Hans första singel från albumet, Over, släpptes den 9 mars och nådde nummer fjorton på Billboard Hot 100.

Den 15 november 2011 släppte han sitt andra studioalbum Take Care. Albumet fick mycket bra kritik, bland annat 8.6 av 10 av ansedda Pitchfork Media[2]. Albumet sålde platina på en dryg månad."Take Care" presenterades på MTV:s måste höra låtar lista tillsammans med låtar av Cher Lloyd och The Wanted.

Diskografi

  • 2010Thank Me Later
  • 2011Take Care
  • 2013Nothing Was The Same
  • 2015If You're Reading This It's Too Late
  • 2016Views
  • 2017More Life
  • 2018Scorpion

Referenser

  1. ^ ”Drakes judiska bakgrund”. http://www.cjnews.com/perspectives/jew-from-6ix-drakes-complicated-relationship-judaism. Läst 19 mars 2017. 
  2. ^ ”Drake: Take Care” (på en-US). Pitchfork. http://pitchfork.com/reviews/albums/16039-take-care/. Läst 29 januari 2016. 

Externa länkar